Saturday, February 28, 2009

migrain

aku sakit la..
please faham..
sakit!
migrain dah lama tak ada..
now ada balik!
hmm..
tp..
semua dok ingat aku suka cita aku sakit..
aku tipu..

apa nih..aku migrain laaa...
please la..
aku tak ada masa nak mintak belas kasihan..
sapa pun tak faham..
sebab depa tak ada mirgain..
aku hilang beberapa hari..
harap maklum.

Wednesday, February 25, 2009

sedihnya hati ku.

PLKN,NS..
selama ini, aku masih tak peduli untuk semak dimana tempat PLKN aku..
ya,aku kumpulan 2,sesi 6,2009..
aku masih bergurau senda..
tiba-tiba,aku terdetik untuk lihat dimana aku ditempatkan..
rakan-rakan mula bertanya..
aku membuka la laman web khidmat negara..
sekarang aku sudah tahu bila dan di mana aku akan menghillang..
KEDAH,SIK-Kem rimba Taqwa.
20.03.09,jumaat,9.30pg.
berkumpul di dewan mellinium,kepala batas.
ya..
ditempat jin tendang---papa ku berkata.
aku semakin sebak..
aku tak mahu pergi..tinggalkan segalanya..
aku mula berfikir..migrain pun mula muncul..
sakit kepala pun aku nih..
aku dengan lajunya menelefon rakan-rakan..
ada juga aku memberi sms..
hanya sebilangan yang membalas..
mereka juga terkejut kerana tak sangka aku akan pergi jua..
TANIAH!!-msg aku terima apabila semak nama perserta..
bagi aku, aku la yang paling malang..
PLKN!
kenapa aku yang terpilih..
ya..aku tak sedap hati..
mungkinkah...
aku hanya ingin jumpa dengan semua keluarga dan rakan-rakan sebelum aku pergi..
boleh kan?
engkau jawab..

Tuesday, February 24, 2009

cintaku..

cinta,
perkataan yang sudah muak aku mendengar..
aku cinta pada mu?
aku benci semua itu.
kerana ia semua bohong!
aku yang naif dalam kehidupan percintaan,
ditipu dengannya..
kenapa?
kenapa aku?
selalu aku lah yang bersama engkau..
aku yang menerima kau..
kau yang biasa segalanya..
aku yang berada disisi mu..


setalah lama bersama,kau dipandang tinggi..
aku?
hanya kenalan mu..
kau tidak lagi memandang aku..
aku dibuang begitu sahaja..
cinta? kau tanyakan kepada aku..
*senyum sinis
kita hanya kawan biasa..
kau ungkapkan kepada ku..
kau punyai wanita lain..
aku melihat kau memandang matanya..
hati ku remuk..
aku rebah..
jatuh seperti kaca,berkecai..
aku tahu aku hanya insan biasa..
tetapi tak perlulah aku menguji aku sebegini..

kenapa cinta aku, kau tak nampak?
adakah kau buta?
buta sunggu kau ya?
biar lah aku pergi..
daripada melihat kau bersama si dia..
aku membawa diri ku ke tempat lain..
semoga kau berbahagia..


p/s: yang ditulis hanya rekaan semata-mata..

Sunday, February 22, 2009

Terima kasih 21st

Akhirnya...last gig yang aku pergi. mungkin lepas ini aku tiada lagi di Penang..aku ke tempat lain..



ok..aku tak nak cerita tentang itu..tentang gig semalam..best sangat..walaupun diakhir gig tersebut terdapat kejadian yang tak digemari dan tidak disangka akan terjadi, berlaku..

aku basah..peluh di baju dan seluar boleh diperah sehingga mug pun penuh..

seluar aku koyak..ye.aku pun heran..aku cuma jatuh apabila ditolak..tapi bukan jatuh terok..aku diri diatas kerusi dan ditolak oleh orang-orang sahaja..kemudian aku naik balik atas kerusi itu..masa tuu la seluar aku koyak..tapi aku tak sedar..lepas keluar pergi minum, baru aku nmpk..adoyy..seluar tuu dah lama aku pakai..xsangka akan koyak kat gig..tapi nadia ckp "rock pa!" haha..



padahal aku balik awal dengan nadia dan sheera kerana ada hal ..tetapi hujan lebat..so kami patah balik ke gig.naik taxi..RM8! sampai saja di sana tinggal 1 saja lg band..BUNKFACE!

yeah! kami tak terlmbt! aku dah hampir pengsan..kerana panas nya tempat tuu..walaupun hujan..panasnya..sehingga aku seperti mandi air laut..balik dari gig aku terasa seprti nak demam..badan aku lenguh..aku penat sangat..aku tahu ini adalah gig terakhir aku akan pergi..so aku melepaskan sahaja diri aku untuk membuat apa saja hari itu..
aku puas..menjerit,lompat2..aku lega..aku puas..

balik tuu..aku tiada mood..risaw kan kawan ku..hmm..pastu aku ngan taufik ada salah faham..aku pening..aku demam tetapi..tak ada sesiapa yang kesah..
aku dan dia makin berjauhan..aku sedih..tapi apakan daya aku..

(kembali kepada tajuk utama)

TQ sbb rakan-rakan aku yg blanja air kat aku,aku mcm nak jurus je air tuu kat atas kepala..
sbb nak pengsan dah..TQ juga kepada azim kerana jacket anda yang menjadi kain lap peluh semua. :)
aku jumpa Jawa dan Shazzey dan Syed..lama tak jumpa mereka..muka sama macam tuu gak..
jumpa gak aiza,lin,mirrul dan penjual tiket encik qareem..
aku demam nih..nak tulis pun mcm berat je..haha

ok lah..
lastly..
aku tahu apa yang aku buat salah..tetapi aku degil..aku buat jugak..
maafkan aku ya..aku xsangka aku berani sebegitu..maafkan aku lagi sekali..

Thursday, February 19, 2009

good luck Encik Sakti!

esok,pada pukul 10 pagi,di kawasaan Cheras..
kawan baru ku, encik nasir akan pergi dengan muka yang kacak dan berpakaian kemas untuk hadir ke satu temuduga, menjadi asstn.engineer.
i wish u all the best and luck..
semoga encik Sakti dapat ye kerja tersebut!
semangat!! ;)

terima kasih ;)

lia dapat email!!

YOU GOT MAIL!!

it is from a friend of mine..he is so baik to acctually download a song for me yang i memang tengah cari..
lagu yang agak rare..
bo bedroom sanctuary - her spiral necklace
after a few try to send the file kat YM, yang error je..
i dah fedup..
dia yg bersungguh nak tolong..
TQ Apex!
you are a really cool friend!

Wednesday, February 18, 2009

Bo Bedroom Sanctuary.

lagunya menarik..memberi kepuasaan hati..
dengar la sendiri.
bagi aku, aku puas hati dengan lagunya..
suaranya?
membuatkan segala suara lain dalam dunia ini, tidak lagi ku dengari..
*i think im in love with him!
apakah aku selalu suka kepada orang yang berambut afro?
haha!!
lagu-lagu ku minati dari Bo ialah..
*Consequential Lovers.
*Malam ini.
*Her Spiral Necklace .
*Once again.
*something new.

Monday, February 16, 2009

dulu dan sekarang..

dulu: aku lahir tak cukup bulan..(7 bulan je)
sekarang: tengok la aku dah besar mana..


dulu: aku minat gila makan sayur..
sekarang: jangan cakap makan, pandang pun jarang..


dulu: aku suka sangat main kejar-kejar
sekarang: aku nak lari pun tak larat.


dulu: aku selalu menabung..
sekrang: beg duit ku, tabung ku

dulu: aku gemar duduk dihadapan TV..
sekarang: aku lebih gemar mendengar lagu

dulu: aku tak suka coke
sekarang: dah suka tp kena boikot..(WTH)

dulu:aku tak suka nyanyi(aku pemalu)
sekarang: depan org pun aku nyanyi kuat-kuat!


dulu: aku gemok..(51kg berat ku!)
sekarang: aku boleh tahan la..(48kg cuma buncit sedikit!)

dulu: aku nak sangat rasa apa itu sushi..
sekarang: aku benci sushi! tak sedap!

dulu: aku suka muntah..(tak boleh lihat benda-benda yg *loyakan aku)
sekarang: aku masih senang nak muntah..

dulu: aku kuat..*supergirl!
sekarang: aku lemah sahaja..baru 17 weyy..tapi mcm nenek!

dulu: aku suka lompat-lompat atas katil.
sekarang: katil ku dah roboh 2 kali..ibu n papa dah bagi final warning!

dulu: aku bodoh
sekarang: arr..bodoh gak!

dulu: aku tak reti berenang(pernah lemas kat swimingpool,laut,sungai)
sekarang: aku hampir lemas di bukit merah..;p

dulu:aku pakai handphone yang tercabut segalanya..
sekarang; tiada bezanya..aku x boley guna hp sbb aku perosak

dulu: aku nak sangat bela kucing
sekarang: aku tak nak pula..selepas bela 129 hamster,seekor sugarglider,seekor hedgehog..

dulu: aku suka baca majalah/komic..(seventeen,cleo,utopia,gempak, karya ben,dll)
sekarang: tiada yg berubah..cuma aku kerap membuka helaian newspaper juga..

terlalu bnyk yg berubah sekarang..tetapi satu sahaja yang akan kekal selama-lamanya..

dulu: nama saya Dahlia bt Mazelan(kat tadika)
sekarang: I'm Dahlia bt Mazelan..*i know my name is rare!!

aku teringatkan dia...

ya Allah..
kenapa mesti dia yang pergi meninggalkan aku..
dia berjanji untuk melihat aku berjaya..
aku masih gagal untuk memenuhi impiannya..
dia sudah tiada..

tiba-tiba, aku rindu dia..
wajahnya, senyumnya, suaranya,pelukannya..
aku rindu sangat-sangat..
grandpa ku yang dicintai..
aku rindu kamu..
nasihat mu yang aku tak mendengar..
sekarang aku rindukannya..

semuanya..
cara mu berjalan..
cara mu membawa kereta..
begitu lambat..40km/jam agaknya..
perjalanan ke Kuala Lumpur dari Pulau Pinang memang mengebaskan pinggul aku..
aku rindu semua itu..
di waktu petang, aku duduk bersama mu di luar..
pelbagai cerita aku mendengar..

kamu yang gemar bertutur dalam bahasa jepun bersama kakak..
moshi-moshi-setiap kali menjawab panggilan dari kami..
bageroo!!- ayat yang dikeluarkan semasa dia keluar dari biliknya..
aku rindu semua itu..

sanggup ke Kedah untuk membeli juadah berbuka puasa..
akhirnya, berbuka di dalam kereta..
saat-saat kamu tiada lagi disisi, kami rebah..
tiada lagi pimpinan kamu..
kami buta..
aku yang masih muda ini?
begitu naif tentang segala..
tiada yang membantu..

bilakah dapat lagi berjumpa dengan mu?
ku harap tidak lama..
aku mula rasa kesakitan yang mendalam..
aku sakit..
tetapi sakit apa?
hanya tuhan yang tahu..
aku harap aku dapat bertahan selama yang boleh..

Sunday, February 15, 2009

21st february 2009!!

yeahh!!
aku nak pergi sangat!!
oww..lupa..(high five at the forehead!)
ada gig sabtu nih..well im so going!
sebab apa tahu?
aku nak jumpa kawan-kawan ku yg makin aku rindu hari-hari!!
nak tengok Bunkface,JGO,Roti,dan...
abu,abu nawas,hehe nas-t!
ok..harap2 nanti perjumpaan antara nadia dan qareem, memberikan berita baik!!
kami nak beli tiket encik Qareem!!
3 please!!(sama saja mcm gig hujan ari tuu)
ye kami cadang nak pergi 3 org je..
yg lain jmpa je kat sana..senang!
p naik keta ssh la..
mcm2 prob dok da!
skt ati je..
kami bertiga p naik Rapid dan ferry je..
well rapid always on our side!!
lots to catch up..so naik ferry smua tuu, yeah boley story2!!
so,nadi,sheera...rapid je la.. huhu!!

ok..nadi,teman kan dali beli sumthing ok?
like kasut and selipar!!
oww..and beg!!
i need a new beg..ada yg menarik hati ku di nose!!(kedai kasut, yg jual beg juga)
ok..aku dah merapu nih..
boring la..dok rumah je keje ku skarang..
dengar lagu yuna-dan sebenarnya berpuluh-puluh kali..sampai mabok!!
tp lia ska la!!

ps:jng la kau pening dengan apa yg dikarang diatas.terima kasih ouh!

Saturday, February 14, 2009

broadband? i hate it!!

ok..kali ini ape yg akan aku tulis bakal menyakiti kebanyakan pihak!
aku benci broadband!!!!!

*yeah! i said it! out loud!! tapi tidak ramai mendengarnya.. :(


valentine's day..aku x buat ape pun..duduk saja di kerusi malas..terasa sunyi..aku melihat handphone aku..tiada siapa yang ucapkan 'happy valentine's day lia'..aku masih menunggu..
*beep!(acctually lagu never be replace yg berkumandang)

aku bukak mesej ituu..dari rakan kerja ku..dia yang wish..adoyy..lain yang diharapkan..
kwn aku sorang pun x wish..oww..2 org je wishh..

orang yang aku tunggu tuu lupa tarikh hari ini..(aku pun x pham macam mana la dia boley lupa)

but its ok..relax la beb! valentine ja..;( akhirnya aku sambut hari ini dengan keluarga..x brapa best..hati aku tak tenang..tah mengapa..aku rasa sunyi..kawan2 aku seperti ada dan tiada..aku merasakan yang hubungan aku dengan mereka tidak seperti dahulu..aku dipinggirkan..tak apa,aku pun akan meninggalkan mereka tidak lama lagi..

aku hendak saja off kan handphone ini..disebabkan ada lagu-lagu yang aku mesti dengar setiap hari membuatkan aku membatalkan niat aku..

ok now aku dah x ada mood untuk menaip..

nanti saja aku tulis ya?

*ps: kenapa cuaca semakin panas ya?

Friday, February 13, 2009

happy Vday!

happy Vday..
i hope those who are in love, please show your love to your GF/BF/wife/husband/gay partner/friends/anyone..
well im all alone on Vday..;(

al-Fatihah

buat rakan ku, Siti Nur Balqis bt Mohd Yusoff..
meninggalkan keluarga dan rakan-rakan dan kembali ke Allah S.W.T..
Allah lebih menyayanginya..
alhamdulillah dia dikebumikan pada 13.02.09 pada jam 11pagi..
semoga berada disisi orang-orang yang beriman..
semoga rohnya dicucuri rahmat..
aku rindu wajahnya,senyumnya,gelak-tawanya..
kenangan ku bersamanya, tidak akan ku lupa..
aku sedih kerana tidak dapat berjumpa dengannya..


Aku mendapat panggilan dari Nadia..
mendapat berita kehilangannya..
aku terkejut..aku masih tidak dapat menerima kenyataan.
setelah meletak telefon..
aku menangis..
tidak pernah aku menangis sebegitu..
aku merasakan kehilangan dalam hidupku..
rakan ku yang ku sudah lama ku tidak bermesra..
tiada lg..

aku menyesal kerana menolak pelawaan rakan ku Atiqah, untuk melawat arwah di hospital pada 12.02.09..
sepatutnya..
aku sempat melihat dia..
bercakap dengannya..
sedihnya aku..aku betul-betul sedih..
melihat wajah mak dan kakaknya..
aku sebak..
ya Allah..
hanya Allah yang tahu perasaan ku..
Balqis, aku rindu kau.. :,(

*sama-sama kita doakannya..al-Fatihah

Thursday, February 05, 2009

aku rindu dia

aku tiada mood malam ini..bertemankan YM sahaja. aku rindu dia..tp dia?
tah mengapa hari ini aku rasa seperti sampah sahaja..ditolak tepi seperti plastic beg selepas diambil bungkusan nescafe '0' ais yang cantik dibungkus itu..dibiarkan terbang membawa diri di tiup angin yang mendayu-dayu..

aku sunyi..setelah 6 hari kakak ku pergi tinggalkan aku di rumah kesorangan, aku bertambah sunyi..dia juga tinggalkan aku..
aku terasa aku ini seperti tiada hala tujuan..aku memberi pelbagai alasan untuk menunjukkan aku masih kuat..tp....

aku lemah..tidak terdaya.

aku menjadi harapan keluarga..setelah kakak ku tiada, aku yang menjaga segalanya..
aku penat..aku sakit..tp tiada siapa tahu..kalau mereka tahu pun..mereka tidak peduli..aku penat..kadang terasa seperti hendak pitam..segera aku duduk..menarik nafas dalam..aku terdiam..tetapi, tiada siapa peduli..kerana aku memang selalu sakit..tapi sakit ini berlainan..
aku menjadi seorang yang lemah..tidak kuat seperti dahulu..

aku penat seperti segala kekuatan aku dihisap..disedut oleh alam..matahari yang semakin terik membuat aku terasa kering..aku rindu dia..yang memberi aku kekuatan seperti dahulu..dia yang memahami aku..
tetapi aku merasakan dia jauh dari aku..membenci aku..kenapa? aku hanya ingin kasih sayang mu..yang membuat aku kuat..segala kerenah mu,suara mu,senyum mu..aku rindu..

tetapi..aku hanya insan biasa..kaum hawa..aku hanya diam dan menunggu..harap dia memahami ku..dan datang memeluk ku..kerana aku ingin pelukannya..

*ps: aku memerlukan pelukan yang kuat ngerti?

Wednesday, February 04, 2009

untuk man




untuk aiza..


this is for you!!
*pic taken by toopet i think!

batu feringgi!!

nih untuk smua yg nak pic ari tuu..
ms xley bukak so..this is the only way..ym pun sialan!
so.. yeahh..enuff...

Tuesday, February 03, 2009

sambungan...

ok ok...seperti yang lia janji, lia nak cita pasai kenapa lia berhenti keja kan..
mcm nih ceritanya......

lia kena angkat telephone, sebab ada orang nak datang rumah lia..so lia pun ambik la 30minit rehat..pergi makan jap dan sambil2 cakap telephone ngan orang tuu(bagi direction nak datang rumah lia)..Ada la mamat nih, dia nih adik asstn maneger(kaki report lebih dari reporter kat tv3 tuu)..dia bgtaw la asstn manager yg lia x buat keja dok ckp telephone! padahal time tuu lia tengah break! WTF! Yang asstn manager nih diam lg..so x pe la..

BTW..yg adik asstn manager tuu mmg jahat! dia pernah maki orang yg keja sebelum nih padahal dia tuu keja mcm lia gak! Tp dok bt mcm boss sebab dia tuu adik asstn manager la kata kan..ok..dia dah bnyk kali maki lia..lia diam je..tahan je malu sebab dia maki depan orang..padahal lia bt keja2 lia..tah la dia tuu..mcm sakit jiwa ja..dia pernah mintak kat lia RM10, masa lia dpt 1st gaji..lia tny la kenapa? dia ckp..(nama dia Sathis)

SATHIS: mai kat aku rm10!
LIA: kenapa? (betoi2 xpaham)
SATHIS: gaji hang banyak..aku dpt cikit ja!
LIA: wey aku pun dapat cikit..lg pun nih duit aku..pasai pa nak bg kat ang(bt x taw ja pastuu)
SATHIS: eh..aku yg recommend hang kat abang aku..
LIA: (diam, bt xtaw)
SATHIS: ala..RM5 pun jd la..mai la..
LIA: wey..aku xmaw bg la..sorry..
SATHIS..CELAKA hang!
jeng! jeng! jeng!!
LIA:(CELAKA?!) eh?! hang ckp pa td??!
SATHIS:(jalan ke arah keluar kaunter)
LIA:wey! ang ckp la..hang ckp apa td kat aku?!
SATHIS: xla..hang orang kaya..aku xdak duit..
LIA: eh? aku kaya ka miskin ka..xdak kena mengena ngan hang nah!
SATHIS: (calling sapa tah guna phone kat kaunter)
(suddenly, asstn manager kuar opis!)
call abg dia rupanya...haha!
bodo!

ok..back tuu the main topic!
asstn manager tuu dok marah2 lia..padahal ada budak baru msuk..dia x reti lg la bt keja smua nih..ajaq dari pg smpai malam pun dia still xreti2..dia bagi hangit popcorn! dia tuduh lia yang bt..babi nya ppuan! dia ckp.."x..bukan saya..dia yg buat"(pastuu angguk2 pala dia) muka jangah habaq la..mcm x bersalah tuu..lia pun apa lg! "ha??! wey? i didnt even touch the machine!" kak za yang keja stu pun cakap lia x popping popcorn tuu..tp sathis nih mcm minat kat minah baru keja nih..dia pun tgk lia den bt muka mcm lia dok tpoo ar..KOJAQ! as usual dia called abang dia, lia kena marah lg! tension! hari2 kena marah maki2..bukan ckp leklok! lia ckp lia x bt, x bt ar..nih x..asstn manager tuu ckp,"hang tuu dah 2 bulan keja pun xreti2 lg ka?!" lia mcm "(dia nih kenapa?) lia jawab balik yg lia x bg popcorn tuu hangit pun..dia naik angin sebab lia menegakkan yg lia x bersalah..dia jerit! "YOU! in my opis now!!!"

kebetulan my papa ada kat stu..papa pun terkejut dia jerit mcm tuu kat lia..lia msuk l;a dlm opis..

(in the opis)
lia kena marah..lia ckp la yang lia x bt pe yg salah pun..lia buat smua keja lia leklok..xde masalah pun..tp..dia dok bising2..dia ckp td lia kuar ckp telephone and makan2..lia ckp la that is my 30 minit break..pastuu dia xtaw nak ckp pa..dia mrh pasai benda lain..dia ckp dok pegang phone masa keja..tpoo! lia x msg sapa2 pun time keja coz lia taw x ley..(im a geek ok..ikot segala perintah dan peraturan) lia mcm nak nangis je..dia tgk muka lia nak nangis trus dia pujuk2 plak..sebab takot lia berhenti keja sebab xdak sapa dah yg rajin dok bt keja..yg lain smua makan gaji buta! kak za, lia and manikaraj ja dok rajin buat keja.. kalo lia berhenti..pagi xdak sapa yg jaga kaunter sebab kak za tuu msuk keja kul 7p.m..dia ambik part time ja..
lia kena kuar opis..ttba my papa ada kat luaq! dia tny lia kenapa? lia ckp tah depa nih..Sathis nih la dok report pa tah..papa pun p la ckp ngan sathis nih..papa agak marah sebab papa tgk cara dia layan lia mcm taik je..papa ajak lia balik..papa ckp lets go! you dont owe them anything! depa dok layan hang mcm apa ja pap dok tgk!(selama dua bulan) asstn manager tuu pun kuaq la opis..dia suh papa lia masuk opis..lia ikot la..Sathis pun pun sebok nak masuk!

(second time in the opis-lia bgtaw kan lonngg story!)

ok..papa tanya..asstn manager name is munis.
PAPA: what is the problem? i saw you yelled at my daughter!
MUNIS:no..it is like this..your daughter is talking on the phone at work!
LIA:i said it was my break!
PAPA: yes..she with me just now having dinner..y? at break they cant talk to the phone?
(perli tone)
MUNIS: not that..she is becoming lazy with her work..
PAPA: i always at the restorant next door, and all i saw, my daughter all alone at the kaunter while others are chit-chating at pelita!
MUNIS:your daughter is a playful girl..
PAPA: so? she done her work right?
SATHIS:(ckp indu with the abang)
BESTFRIEND BIG BOSS WAS THERE..
BF BIG BOSS: you talk in english so that everyone understand..
SATHIS:ok, saya tengok kan? dia sekali sahaja basuh popcorn machine!
(padahal dah 3 kali)
LIA: huh?! eyy! tanya la kak za or manikaraj..brapa kali lia basuh?
PAPA: about this you all yelled at my daughter? childish!
MUNIS: (sedar yang adik dia dok merapu) no..i just want all my staff work, my way!
PAPA: ok la then but all i heard was Sathis that been acting like a boss here when mr.sam(manager) is not around..
LIA: i dont want sathis kaco my work..he always maki2 and even called me celaka..(i told them bout the money thing)
SATHIS:(muka semcm) i lawak ja la..
MUNIS:(tgk ja muka adik dia with muka angry!)
PAPA:lawak ka apa ka..you should not used the word celaka..
everything calm down a lil..
MUNIS..ok2 now Sathis do not kaco dahlia..ok?(ckp bahasa indu pastuu)
PAPA: dahlia? you still want to work here??
LIA:i love my job..i just hate people working here..
PAPA: i dont like you working here..
MUNIS: ok2 skarang mcm nih..you(lia) sambung keja balik..(dia x bg lia berhenti)
(out from the opis)

esok tuu, lia x p keja..lia ckp nak berhenti..tp smua x bg..lia p keja on the isnin and selasa..isnin tuu lia ckp with Mr.Sam(manager).lia nak berhenti..mati2 dia pujuk lia..you keja bagus la..lg sebulan ja la keja..nak p dah plkn la..duit pun dpt bukan cikit sgt..ok pa..(mr.sam yg ckp..) dia ckp lg..lia dok dekat ja..makan pun senang..transport pun xpyh..senang..jng la stop..
lia nak stop gak..tp dia suh tggu la..pk dluu..ok2..so lia pk..selasa tuu mr.sam x dak..depa tuu(sathis and munis la berkuasa) well lia kena bully..smua lia yg buat..
depa dok tgk je lia bt keja..konon nya mcm pay back time la.. lia diam je..dah la x sihat..dok pening2..kak za keja pg..so petang dia xdak..lia msuk petang..mmg lia la dok bt smua keja..manikaraj yg dok tolong lia..dia taw lia nak berhenti keja..so dia mcm dok pujuk2 la..mlm tuu lia bt keja lia habis..lia tros balik..sakit kepala..pg tuu lia msg kat manikraj..lia dah stop keja..nnt petang lia p bg vest lia..dia kol tros..tny y? hehe..lia ckp la lia x sihat..ingat nak rest la..alang2 tuu stop tros la..dia pun pham..so dia ckp ok..nnt dia bgtaw kat manager and asstn manager..
ituu la cita dia..lia antar vest kat mr.sam..dia ckp kenapa dahlia? i tot u nak keja lg sebulan..lia ckp la..dah x best keja cini..org xska kat lia..dia senyum ja..(munis ada kat stuu, dia dengar la lia ckp mcm tuu)..den lia ckp kat mr.sam..TQ sbb bg lia keja kat snih for 2 month..dia ckp..you adalah pekerja yang paling rajin kat sni..i should thank 'you'..haha!! (i lied!)
mr.sam ckp kalo you nak keja lg pun boley..cari i..ok?(i pun senyum and tros keluar)
agak sedey..sbb lia dpt ramai kwn kat stu..kak za,kanimolly,mugilan,sugen,mahlini,the dvd guy,all the cleaner! pelita nya pekerja! depa smua baik ja ngan lia..so..im really gonna miss my working days!



Monday, February 02, 2009

dah berhenti! (yeah!)

hehe..lia lupa nak bagi taw yg lia dah berhenti keja..
looonngg story!! nanti lia cita!
wait for it! sumpah you guys sure hate this people nanti walaupun you guys x pernah jumpa diaorang!
btw, lia stop hari rabu,28.02.2009..
just so you know im free!! all day!! oohh..x! lia keja pagi as a waiteress! haha! funny!
now lia dah pandai buat teh tarik!! mamak style! hehe~

for the people that yang x sabar tggu lia berhenti keja, good new guys..lia x pyh bising2 dah kat you guys..thanks for you ears! ala..berdarah cikit je kot..lia x bising selalu kan?? (actually hari2 gak balik rumah maki2 org keja kat situ) ;)