Tuesday, June 30, 2009

fikiran aku ceralu

setiap hari aku menunggu
menunggu hujan yang lebat
agar semasa aku menangis, hujan menutupinya
tidak kedengaran teriak kan ku yang semakin kuat
aku memohon maaf kerana aku bersikap begitu
bukan aku rimas
tetapi aku merasakan kita tidak patut menjadi kawan lagi
kerana kau telah mengharapkan sesuatu dari aku
dan aku tidak boleh memberi yang lebih
kerana aku selesa dengan hidup aku yang sederhana ini
harap kau tidak lagi mengharapkan apa-apa
kau selalu menyakitkan aku
sekarang aku hilang kesabaran
aku masih mahukan persahabatan ini tetapi jikalau kau masih mengharapkan sesuatu yang lebih
maafkan aku


ps:hal ini tidak ada kena mengena dengan manusia..
pss:mungkin ada kena megena dengan hamster yg membuatkan mata,hidung dah hati ku sakit!

Saturday, June 27, 2009

Thank you ;)

Fynn Jamal for her poems~

Wani Ardy for her song~
Zee Avi for her songs~


Ana Raffali for her songs~

They really make me smile with their great,huge,awsome,cool talent!
haha! im realy adore these people..
i wanna meet them someday!
and mintak autograph!
please??(muka cute)
ps:im trying to play the guitar like Zee Avi and Wani Ardy.:)

pss:im trying really,really hard..;(

Friday, June 26, 2009

Transformers-Revenge Of The Fallen


yeahh! dah tgk! sumpah best! lia bagi 5 stars!!! im in love with bumblebee! haha! siyesly..
ok..last night plan ngan toopet nak p tgk transfomers..then tak jadi,sebab my mum x kasi..
pujuk gila2! baru ok..tp my sis kena ikot..
so Dahlia,Suraya,Taufik and ady!!
double date kot!
haha!
ok!!
tiket ambik pkul 12 midnight! ye..midnight! papa bagi..
tgk kat sunway! punya la ramai!
mmg best la..x rugi duit! x rugi masa!!
haha! nak tgk lg!
*blanja lia please!

R.I.P. Michael Jackson: The Greatest of All Time

R.I.P
.1958-2009.
i am so shocked when i heard that 'King of Pop' Michael Jackson ,passed away.i im so sad..i really hope he is somewhere nice..i love all his song..
this is a great lost!
;((
siyesly im so sad..
now, all radio are playing his forever hits..
i love you Michael Jackson!!
i hate those who done wrong to him..
al-fatihah....

Thursday, June 25, 2009

they got some talent do they...

well, on youtube there are some people who really caught my eyes..
with their singing..
they acctually got some talent..
i really adore them..

http://www.youtube.com/user/hchsknights08
*hchsknights08 *
now, this girl really,really good!! all of her cover songs are better then the original singer..lol..*siyesly!



http://www.youtube.com/user/hoyKelsey
*hoyKelsey *
i love her cover beautiful suprise and officially missing you~


http://www.youtube.com/user/KokoKaina
*KokoKaina*
her name is Zee Avi,nice name,nice girl,nice voice,great talent! MALAYSIAN! Done!


http://www.youtube.com/user/yoranespea
*yoranespea *
now, these girls are just adorable! great voice to0..


http://www.youtube.com/user/ekaiann
*ekaiann*
name:ERIKA DAVID. love her voice and style! ^^

so people, click2 on these link ok? you be suprise with their talent! peace!
ps:i am so sorry if you can't hear good music! ;)
out~~

LOMO~~~~~









OMG! i jus love these lomo camera!
please buy me 1!!!
please!!!!!
i love the one that can change colour at the flash thingy!

Tuesday, June 23, 2009

Im in big mess right now...);

kehidupan tidak lagi seperti dahulu..
aku selalu ditegur untuk memulakan hidup dengan lebih disiplin..
papa aku selalu menegur..
tetapi aku?
aku masih tidak sedar..
aku tahu aku semakin malas..hanya duduk di hadapan laptop,dengan semug kopi panas..
aku leka dengan hidup internet aku..
YM adalah hidup ku..
Blog adalah buku ku..
di telinga mesti ada lagu yang berkumandang..
aku terbiasa dengan kehidupan ini..
selesa,senang..aku gembira.
tetapi papa aku tak memahami aku..
dia menyuruh aku bangun dari tidur yang lena dan lama ini..
ye aku tahu..
aku semakin malas..
ok papa, i will change for you!
you will not see The Lazy Dahlia anymore!
i promose!
tapi papa kena janji, stop smoking!
anak mu ini risaw la...

tetapi YM tuu,i cant stop it..dah jadi hobby!
oww..
Fareez! i wrote your name here! so i buat apa yang i janji!
haha!
*nak tahu sapa dia nih? he is a friend kat YM..we talked a lot somethimes..
To Rafik: Happy Birthday! mana big apple! aku nak!!
To Taufik: please cari extra yang berry tuu kat D-LIMA habis laa..;(
To Nadia: beb, i miss u la! jangan la sakit2..im not there to jaga you!
To Aiza: macam mana kaki you tuu? dah elok?
*ps:papa i bising lagi nih..gtg

Saturday, June 20, 2009

Doing The Dance!!

Snack to munch tonight:Nips,extra mints(forest berries)
my brother and i are planing to do the Dance!
haha..
*recording
if i can upload it..
you know what dance im talking about!

Friday, June 19, 2009

Bad mood week!

minggu ini ramai yang moody..
kenapa?
saya,awak,anda,kami..
ramai sangat yang moody..
adakah kerana minggu ini memang minggu moody?
atau kebetulan sahaja..
harap minggu depan bukan lah moody week..
i wish next week, is a better week than this week..
out~

Saturday, June 13, 2009

ATTENTION PEOPLE!!

I need ur opinion!!
base on the picture below...
should i cut my hair??
if u think i should..
give me some ideas..
i really need it..
tq guys!

di pagi hari~



so? coffee anyone?

Thursday, June 11, 2009

A beautiful picture...

as i was blog walking..
scrolling up n down people blogs..
i spotted a picture that reminds me the old days..
so i decided to post it here..
taken from enny's blog..

my eyes!!!!

ok..about my eyes..acctly, i am not suppose to touch any types of animals that have fur on their skin!
because im alergic to them..
such as:hamster,cats,rat,...and the list go on and on...
ok...my sis own this 2 most cute mini hamster..
so..last nite, i look at their cute fluffy fur n cute eyes..
all sudden,my lips kiss them..
no..big mistake!!
then without washing my hands..
i went straight to bed..
so i start to scratch here n there..my eys n nose..hands..legs..
in the morning,i cant open my eyes..
i wonder why..
so i look in the mirror..
*heart attack!!!*

i look like a fish!! like a FISH!!!
my eye bag bengkak..
i cant go out of my house looking like a fish!
so papa bought me eye drops..
3 times a day~~
*sigh
"Dahlia,no more kissing that hamster!ok?"

Monday, June 08, 2009

kembali pulang

Setelah lama berada dipelusuk dunia, akhirnya aku berjaya menamatkan latihan selama 3 bulan itu..
ingin saja ak ceritakan keadaan disana..tempat yang tak seberapa..dikelilingi pokok2 dan leman2(monyet)
semasa aku disana,pelbagai cabaran ditempuhi dengan penuh keyakinan dah kepayahan..
aku ditempatkan di companny BRAVO,bilik B9..
NO.BDN:059
semasa pemilihan ketua companny,penghulu wirawati,aku teletak di tempat top 10..
tumpas ditempat ke8..
adoyy..hajat untuk mencapai yang terbaik tak dicapai..
tetapi alhamdullilah,aku tak terpilih kerana teruk kerja dan perlu menjadi kental dah sanggup tahan dengan denda yang diberi..
companny aku,BRAVO menang dalam kembara halangan(keseluruhan)
kawad kaki tempat ke2(wirawati)
bola tampar tempat ke2(wirawati)
sukan air kami tumpas..
walauapa pun,companny Bravo tak pernah putus asa..
ayah,daddy,abah,mama,ibu,umi(bnyk pangilan yg sama) tak pernah putus memberi sokongan..
terima kasih..
rakan2,Farah,Dila,Dinie,Kira,Lina,Reen,Nadia,Ida,Azwa,Ainin,Idah,Tika,Amy,Lai,Linda,Mek Ti,Lynn,ameera,Fatin,Azlina,sue....(bnyk lagi)
merekalah kekuatan Bravo..kami tak akan menang jikalau mereka smua ini tiada..
BTW,kat sana juai nasi goreng tomyam yang tersedap pernah aku makan!
ke kerana terlalu lama berada di dalam hutan?(abaikan)
ingin ku ceritakan lagi..tetapi aku mengantok..
ya..disana tidur tak pernah nya cukup..aku penat hari demi hari..
huhu..
sekian..
tolong padamkan lampu,wirawati..(aku rindu teriakan jurulatih)
-lampu padam-
suara berbisik-bisik lagi..
:)