Sunday, August 30, 2009

Malaysia tanah air ku tercinta



Merdeka!! Merdeka! Merdeka!!

ini lah yang kita akan dengar setiap kali jam menunjukkan tepat pukul 12 tengah malam,pada 31ogos,setiap tahun

apa itu merdeka? walaupun tahun ini merupakakan kali ke-52 kita merdeka,tetapi semangat kemerdekaan tiada dalam diri remaja sekarang..
apa yang aku nampak,mereka hanya menunggu detik 12 untuk countdown dan bunga api dan dihiburkan dengan konsert..
itukah namanya merdeka?
apa yang aku nampak? tahun ini,tiada bendera kemegahan kita di kibarkan dijalan-jalan,mahu pun rumah-rumah..tidak seperti dahulu..salah siapa? kita sebagai rakyat atau pemimpin kita?
semuanya salah kerana gagal memupuk semangat partiotik..
mungkin, anak-anak muda sekarang lupa tentang maksud sebenar kemerdekaan?
merdeka? bebas..ye..seperti kita yang sudah lepas peperiksaan,menjerit merdeka! sepatutnya itu la yang kita patut rasakan..suatu kepuasaan..
*aku membebel*

tetapi,aku buat lisan Bm aku form 4 tajuk ini lah..;) dan aku mendapat kepujian dari cikgu BM aku! lebih kurang mcm ini la aku cakap kat depan kelas..ada yang tanya aku? mana aku dapat artikal ni? aku heran..aku cakap aku buat sendiri laa..tetapi dia seolah-olah tidak percaya..
aku kan masuk debat sekolah..walaupun aku masuk untuk BI aku masih terer ok untuk berbahasa BM! semua ingat aku hanya pengawas sekolah yang tak berdispiln..
haha..memang aku mengaku,aku bukan lah baik sangat time sekolah..
*aku membebel lagi*

pada mula nya aku ingat nak post kan video,nak membebel pasai merdeka.tetapi plan x jd sebab aku rasa aku lebih selesa menulis..
aku inginkan rakyat malaysia yang bersemangat...aku lihat hanya segelintir dari rakyat Malaysia yang bersemangat dan memahami apa itu merdeka..
kan bagus kalau kita semua menyambut merdeka dengan penuh rasa tanggungjawab,kesedaran,sedih,terharu...

maaf tiada gambar aku memegang bendera Malaysia,kerana bendera itu terlalu besar dari tuan puna badan..:) yang untuk kereta..aku tak berani ambil dari kereta! hehehe!!
---------------------------------------------------------------------------------

dimata Dunia,Malaysia adalah??

"arr..Mahathir",-Rerired Russian opera singer.

"that's the one with the towers right?"- German punk rock band drummer.

"We visited Mah-lah-kah.You Know,the fort that the Portuguese built?"-Retired Portuguese hotelier.

"when I frist heard of Malaysia,I imagined the people to be dark-skinned-not black-pettie,religious and always in long,loose clothes."-German retiree
----------------------------------------------------------------------------------
I hope for Malaysian to have more voice heard, and respected..and malaysian would not have the racist problem in future..the theme '1 Malaysia' really great..next time if people asking me.."what race are you?" i would say "im Malaysian"..there's no need to tell that you are malays,indians,chinese,or others in a race kinda form..
like..please? we are all the same..*rambut sama hitam*
:)

i love this year Theme..1 MALAYSIA!!
Happy Independence Day!

Wednesday, August 26, 2009

more and more







mereka la yang aku rindu! sentiasa!
dalam hati aku,mereka teratas!

Monday, August 24, 2009

polaroids :)








i miss u old times..


Friday, August 21, 2009

selamat berpuasa! ;)

zip mulut anda sehingga time berbuka ya?
;)
selamat berpuasa!

Thursday, August 20, 2009

misheard lyric?

Black Eyed Peas - I Gotta Feeling

"Lets Do it, Lets Do it
Lets Do it Lets Do it
And do it, and do it (lets live it up..)
And do it, and do it
And do it do it do it
Let's do it, lets do it
Let's do it "

*apa yang aku dengar*
Less DUIT,Less DUIT
Less DUIT,Less DUIT
And DUIT,and DUIT(lets live it up..)
And DUIT,and DUIT
And DUIT,and DUIT
Less DUIT!
("^.^)
Money is everything huh?
i think i should get a real job..

Wednesday, August 19, 2009

Malam ini~

songs for tonight~

T.N.T-The Rolling Stones(3.35)

Best I Ever Had-Drake(4.18)

Knock You Down-Keri Hillson,Kanye West,Ne-Yo(5.50)

Chasing Pavements-Adele(3.34)

Melt My Heart To Stones-Adele(3.01)

Kiss Me-Sixpence None The Richer(3.19)

Black And Gold-Adele(3.10)

Shitty Day-Soko(2.31)

Live Forever-Oasis(4.34)

Plane-Jason Mraz(7.24)

Satisfaction-The Rolling Stones(3.46)

Hatin'On The Club-Rihanna(4.14)

Never Woulda-Alyssa Benral(3.29)

Hush Hush-Pussycatdolls(3.52)

Hotel Room Service-Pitbull(3.58)

Mama Do-Pixie Lott(3.12)

nothing to write,just listen..;)
good night

Friday, August 14, 2009

Kembali!

selama 3 hari dan 3 malam aku hanya mampu untuk bangun dari katil dah makan ubat..ya aku demam,batok..selsema aku pula kejap ada kejap hilang..dia main-main dengan aku.
ubat memberi kesan yang teruk kepada ku...aku tidak boleh bangun dan membuat aktiviti harian seperti biasa..
aku hanya mampu baring dan baring sahaja..aku rasa kan aku tak berguna lagi..akhirnya aku dibawa ke hospital.papa aku yang membawaku..
ye dia risaw kerana H1N1 semakin seruis..
doktor mengesahkan aku hnya demam biasa..alhamdulillah..demam aku pun sudah kurang..aku boleh bangun..aku high dengan meds..aku rasa terapung sahaja..mungkin ubat batok itu..atau aku yang ambilnya terlalu bnyk..overdose kata mereka..aku terpaksa kerana tidak tahan dengan batok yang semakin teruk..ya aku makin sihat terima kasih ubat-ubat yang terlalu bnyk! setiap kali aku bangun dari tidur untuk makan ubat, dan aku tidur balik kerana ubat itu..
aku semakin boring.tetapi kau tidak boleh bangun..kerana aku pening untuk berjalan..makan? aku tak sentuh pun..aku makan ubat tanpa makan apa-apa terlebih dahulu..ramai yang bising..tetapi aku hanya nmpk ubat dan segelas air dihadapan aku..itu lah yang aku capai..seksanya..sudah lama aku tidak sakit begini..aku sudah serik..harap aku tidak sakit lagi..ya Allah tolong kuat kan semangat aku..sudah lama aku tidak update blog aku..aku sibuk,demam,tidak ada masa..
terlalu dengan kerja di restorant dan wimax..aku tiada masa untuk pandang blog aku lagi..apa-apa pun aku rindu blog aku..muahh! *untuk blog aku yeahh!*


cukuplah tentang sakit aku nih..


aku ingin memberi tahu sesuatu, aku rasa takut. baru-baru ini aku selalu bermimpi..bukan mimpi kosong..mimpi yang bahagia segalanya..aku mimpi tentang 'Ghost'..anda tahu apa itu? sudah 2 hari berturut-turut..adakah hanya mimpi atau...aku tak tahu..aku hanya takut..dah la aku demam..mimpi begitu pula..aku tak boleh terimanya..walauapa pun aku hanya anggapnya sebagai mimpi yang patut dilupakan..
aku juga banyak kali mimpi aku patah gigi..kata orang yang lebih pengalaman,mimpi patah gigi membawa maksud yang buruk..aku pelik..aku mimpi aku patah smua gigi aku dan aku gigit kembali gigi itu untuk lekatkannya kembali..sampaikan berdarah-darah..Ya Allah..apakah mimpi-mimpi itu? aku taktu..tetapi kau kuat kan semamgat aku..harap tiada apa-apa..aku bangun basuh muka dan kembali tidur kerana ubat itu membuatkan aku mengantuk..mimpi itu tidak muncul hanya semasa aku memgambil ubat tetapi, sebelum aku demam jugak aku mimpi aku patah gigi segala..
aku semakin takut apabila memikirkannya..aku hanya akan kuatkan semangat dah terus berdoa agar ia hanya mimpi,dan kekal sebgai mimpi..
:)

Friday, August 07, 2009

Just another lonely night

*lagu di telinga-wonderwall-oasis*
I always think about stuff..like a lot of stuff.like when im going to study..will i get it? can i make it? can i do this? do that? hmm..life is getting hard..and im getting weak..well my family always bz with work..and sometimes i need them but i dont get what i want..

ok..this is not why im blogging tonight..im kinda sad since my dad is leaving the house, for Langkawi..gosh the house gonna be so..i dont know..gloomy? sad? boring? gosh, im gonna miss him badly..i love u papa..do come back with some chocolates please? And have fun papa..im gonna take care mom,lil bro and sis..as you ask me to..i love u!! ;(
i dont know why im getting every emotional..hmm..well tomorrow we will get up early,wave bye2 to him..goshh!! miss u already! *papa still in his room, infront of his computer

im getting fat..did i told you guys yet? now im not eating any rice,no more nasi kandar la weyy..damn! im gonna miss that too.yeahh..time raya i wanna look extra skinny..hope i can!

ehh? i wanna tell something..i had a friend name Jbart..HAD! well everything end up badly..im miss him..since he really understand me..and we had fun..im gonna miss him..but i know he will have a happy life without me..take care jbart :-&

since Taufik also away from me..im getting all emotional everyday..i miss u la..please come home like penang la not my home! haha..i just cant stand to face the world without you..yeah i even had some fight with my lil brother..but i always end up crying..he pukul me ok! damn! i wish i can done the same..but as a sister,big 1 to0! i cant..i really love my lil bro but he really annoyed me! haha! please dont ever u kick me again or else! *making the The Rock signature!

well, i dont know why i miss Nadia,Aiza,Man,Rafik..and others for no reason..when im with them i really enjoyed it! like the feeling save,happy its there..;) i need a hug i think!

At first i thought of asking a friend of mine so hang out sometimes since his around but i can see that he is buzy..with him new life..and i dont wanna be rude to ask him to hang uot since he is buzy right? but i wanted to meet him..;( sad kes again!

everything fall apart now..i need a glue! maybe the 3 second glue might work huh?

happy birthday to chai,6.08.91..well all 18 now huh? gud luck in life yeahh!

im getting my hair cut again..if you wanna know,everytimes i get all emo..i cut my hair..;)

im also a freak! teh ais freak! music freak! now? guitar geek freak!! guitar hero nya ps2 cd rosak! damn! ada rock band..but i suka guitar hero more! goshh!! and ada guitar controller! so ada feel! haha..my lil bro punya..so x ley nak buat the guitar spinning stuff!! nnt rosak..i xde duit maw ganti..;(

and Man ajak p Qb..so hope jadi coz i cant stand life right now..so full of hate! yeahh! thats the word! hate!

ps:i really dont know what i typing..so,please do not read! TQ..
ps:the warning is wayy below..so basicly i want you to read and get all....wat felling huh? see im so blurr again!

;(

Wednesday, August 05, 2009

Random Question

1.apakah nama anda?
-Dahlia Binti Mazelan

2.Apa warna kegemaran anda?
-Jangan tanya soalan ini..aku suka semua warna..dan aku suka tukar-tukar warna kegemaran..tetapi putih tetap dihati.

3.Siapakah yang anda perlu apabila dalam kesedihan?
-aku rasa Nadia,kerana dia amat memahami aku..begitu juga kakak aku,Suraya.

4.Siapakah yang anda paling sayang dalam hidup anda,berikan 10 nama dan siap mereka.
-Mazelan-papa aku
-Rozita-ibu aku
-Suraya-kakak aku
-Iskandar-adik aku
-Nadia
-Aiza-kwn aku jugak
-Rafik-kwn aku


5.Apakah yang anda cari dalam lelaki?
-woahh!! soalan apa ini! ok kalau nak tahu aku suka chad michael murray .dia la yang aku nak! hehe!!

6.Apa yang wajib ada dalam beg anda semasa keluar rumah?
-handphone yang sudah hampir mampus aku
-marker pen
-lip balm
-Beg duit aku

7.Apa yang anda selalu impikan?
-baring di pantai melihat bintang,mendengar ombak laut dan angin meniup rambut..;)

8.Apakah lagu kegemaran anda?
-setakat ini aku suka smua lagu..bagi je aku lagu apa-apa..but rolling stones tetap dalam telinga aku.

9.Siapakah idola anda?
-bagi aku mary kate and ashley olsen,untuk style mereka,Fynn Jamal untuk cara dia berkata-kata,Hayley,paramore sebab warna rambutnya yang co0l! Zee Avi untuk cara dia main guitar.(perempuan semuanya)if lelaki, aku rasa aku suka Aj Rafael,sbb suara dia sempoi and Passion pun idola aku..kalo from malaysia,myb.....AG hujan..sbb aku rasa dia amat berpontensi menjadi seoarng artis yang berjaya! ;)

10.Apakah lagu yang anda dengar sekarang?

-rolling stones-satisfaction

11.Dalam banyak-banyak number,yang mana menjadi pilihan hati?

number 4!! tah la kenapa.

12.Sapa orang last yang anda berbual?

Nadia..baru ja on the fon td..hehe!! miss her!!

13.Apa benda yang ramai tak tahu pasai anda?

-mata aku juling air..aku suka tgk org lama2..aku kalo suka org tuu aku x pandang dia..;)

14.Apa yang anda tak bagi tahu tentang diri kau lg?

-oww yeahh..ini..

ada org bagi aku hadiah hari lahir..dia bagi jam sama aku! yeahh! nnt aku tunjuk jam nya!
15.Dalam banyak-banyak date,kau suka yang mana?
-aku suka kalau g makan or lepak mamak sudah,tgk muvy ke..aku x suka la p tmpt mkn yg mahal2..aku bkn mcm tuu..hehe.
16.Apa yang anda suka sebut?
-aku suka sebut ayam! tah la weyy!! dan terimakasih..;)
DAH la kot! nnt aku sambung lg! heheh!! penat!

Cupid-me love!

there is a tv series called CUPID every Tuesday on 8TV.
gosh..
the story really melt me down..
like melt-melt!!
This gonna be my addicition!
the love story are awsome!
dose that kinda love is real?
like i love u for who you are..no matter wt are u..
wat u wear..how u eat!
siyesly!
the love story in this cupid tv series really make me cry!
haha..
i think im getting more and more in love with tv la!
*jd balik miss TV!
gudbye internet, heloo TV!!

Monday, August 03, 2009

terbuang!

oppss! i terbuang my jason mraz song!
but its ok..
kinda sakit telinga dengar ulang-ulang kan?
;)