Tuesday, September 29, 2009

need help!!




golden half or nico-digi?
mana 1?? help me!!!!

Monday, September 28, 2009

Raya

Raya sudah seminggu berlalu..

Raya di Taiping,Perak dan Kuala Lumpur tahun ini..pada mulanya aku tak mahu ke KL..tah mengapa..mungkin kerana aku tahu raya tahun ini akan sunyi..atau mungkin aku sudah plan dengan rakan-rakan di Penang membuatkan aku malas untuk ke KL..


Hari pertama Raya..

bertolak ke Taiping,Perak selepas sembahyang raya..highway tak seperti hari-hari lain..tak banyak kereta..radio memainkan lagu-lagu raya.
alangkah seronoknya di dalam kereta..kami sekeluarga berpakaian baju melayu dan baju kurung..sebelum bertolak kami sempat juga kami beraya dengan jiran-jiran..
selama sejam perjalanan,kami tiba di kampung..saudara-mara ramai ada..
kami bersembang lama bersama..makan dikampung memeng best..kuih raya banyak..pilih je nak yang mana..
kami beraya dengan kawan-kawan aunty kat Taiping..suasana raya di Taiping amat berbeza..
dan tahun ini,Farid dah Nana bermalam sekali di kampung..dah lama kami tak bermesra begini..
Farhan kerja di hari raya..lamanya xjumpa dia..rindu taw x?Malam tuu aku tdo atas sofa..yg single sofa tuu..wahh! pagi tuu memang kebas ye kaki2..:)

Hari Kedua Raya

bertolak ke KL agak lewat..dalam kul 1 mcm tuu..lepas makan tengahari, asu masak mee kari..woahh!!:) sedap nya!! so on the way ke KL..xde halangan..tp papa mcm penat..
sampai JJ kat ampang AU2..uncle La n aunty Linda pick us up..off to Putera Heights..betoi apa aku eja nih? whatever..haha..smpai pun dah agak lewat..sleep tros...

Hari Ketiga Raya,

Its a karoke day!! sampai ke Malam..well the familys datang then Uncle Amir thinks that we need mic for karoke..then they(papa,Uncle Amir and Uncle La) off to...i dun really know where..den get back home with 2 mics! haha..apa lg..settings the stereo smua..den lets boogie!
hehe..well everyone sings..sue je x..well dia ckp dia malu..to0 bad..her voice kinda ok..well x nak show dekat Family..but kalo kat umah..siap style2 lg oww..hehe..oww..the most shocking part! aku nyanyi gak! hehe..cindai! i know! WTH kan! smua salah aku la..time org nyanyi kau gatai g ikot2 nyanyi sama..hehe.Aunty Linda laa..dia ckp hye!! Dahlia pandai nyanyi sedap suara dia..meh mic!! hahaha..dem!
*sorry im in a hurry so tulis mcm xkan tulis :)

senang cerita,Raya 2009 was ok! siyes! i love it! but Grampa,i miss him..sumpah! bila kat umah Uncle Lee,tgk bilik grampa,sofa yg dia selalu duduk..ermm..ok dah laa..
till soon! bubye!!

Sunday, September 20, 2009

19/09/09 and 20/09/2009

wow! amazing!
kalau cina sure ambik 4D!!
hahaaha..

Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya

Dan Maaf Zahir dan Batin~~

Tahun ini,aku rasa sunyi..raya di Taiping,Perak dan Kuala Lumpur..segala rancangan aku untuk bersama rakan-rakan dan kekasih untuk raya bersama di Pulau Pinang tergendala segalanya..
Disebabkan aku? Ramai yang cakap semangat Raya kurang..Maafkan aku..bukan kehendak aku..

Tahun ini juga merupakan Raya kedua kalinya, Grampa aku tiada..aku rindu dia..setiap kali aku terkenang raya tanpanya..mata aku belinangan..semalam sebelum aku tidur..aku nangis..sebak..grampa tiada,kami seolah tiada pemimpin..tiada yang lead kami..grampa? aku sayang kau,aku rindu kau? ye dia juga tak pernah berkira..kalau duit raya? banyak yang diberi..tahun ini akan ku lihat papa ku memakai baju melayu grampa..makin sebak la nanti.

Tahun ini,aku rasa aku banyak buat salah..aku ingin memohon maaf terutama papa dan ibu..maafkan anak mu ini..halal kan lah makan dan minum aku ya? kakak aku Suraya, maafkan aku,aku selalu sakitkan hati mu..aku tahu kau banyak bersabar dengan aku..adik ku Iskandar,kak lia mintak maaf ya? selama ini kak lia buat tak tahu saja dekat Is,pukul Is..maafkan Kak lia ya?

Tahun ini,Aku sering sakitkan hati kekasih,Taufik? Maafkan sayang ya? sayang tahu sayang sudah lain sekarang..tetapi b tetap sabar dengan sayang..maafkan sayang..i love u..:)

Nadia,Aiza,Rafik,Man,Duda,Jebart,Nafis,Mayo,Apex,Mirrul,Elmi ,Fareez,Afiq,Kown,Amie,Sakti,Bobby,Kamal,Lea Jamal,Ulii,dan semua yang follow blog ini..Selamat Hari Raya..terima kasih atas segalanya..
Harap-harap dapat lah kita jumpa dan lepaskan rindu ini! :)

*Taufik,Nadia,Aiza,Rafik,Man? kita dah janji kan? aku sayang hampa!!
:)

Wednesday, September 16, 2009

TRUE!!!

true,true,true..
:)

Tuesday, September 15, 2009

i love u

-Travis Barker-
a junkie
a drummer
lots and lots of tattoos
a really cool dad
look at him
*my heart melt everytime*

to: STALKER

*this is so like u!*
dia nie suka tengok blog org..den dia kutuk2..aku mcm WTF..
get a life..jgn la kau sebok..dah la bookmark blog org..den kutuk..
aku taw dia syok kat aku!
hahaha..gila! bodoh!
dah la..lain la dia ada blog..nih xde..den dok kutuk blog org..

crazy!

Monday, September 14, 2009

still finding myself


some people they already know who they want to be..
well not me..
im still so blurr with my whole life..who i want to be?
what are my ambitions?
where i want to work?
how i want to make sure im going to love what i am in the future..
will i be someone i am going to love..
all i know..
i really open minded person,i love photography,i love music,i love poems,i love pictures.i love to blog,i love to tell stories,i also love to sing,i enjoyed myself reading sometimes depends to the book or what im reading..
now,this is going to be a fun ride.
im going to find who am i..
the real Dahlia inside..
:)

---------------------------------------------------------------------------------

i may look like a 'don't care,don't mind' kinda person..but i am acctually..
i also hate people who always 'judge a book bt its cover'..
yeahh i think people who always trying to be someone else is a total fake!
they are not plastic,but mirrors!
there are a few people who keeps on talking about the other person..you know, like i dont like him/her..she/he so that and this..please just get over it..the other person did..

*sigh

i heart u!

Sean Faris
OMG
:0
make my heart stop everytime he smiles!

Wednesday, September 09, 2009

Terima Kasih Lea Jamal :)


click

Sang Perwira

untuk tengok Lea Jamal's Blog..


Sumpah terharu..nobody ever done this to me..this is like the first!
so Lea? like i promise before..
I love u Lea Jamal!!!
haha
*Dahlia Mazelan suka kalau orang main guitar dan nyanyi untuk dia.. sumpah aku sayang orang tuu selamanya..:) *post aku kat Fcebook..

Thursday, September 03, 2009

Thanks Nadiah Mansor :)


Nyatakan 5 fakta menarik mengenai pemberi award ini

1.she is a huge fan of MU..*kan kak nad?

2.ow..selalu cakap dia gemok..but sebenarnya dia very beautiful..and skinny!

3.muka dia macam Alyssa Bernal cikit2..:)

4.blog is her life..haha..dia suka blogging! but, blog dia menarik! siyesly!

5.My senior di SMKDOB..but i x pernah jumpa dia..:)

setiap blogger harus menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

1.Im getting Fat..

2.Suka dengar lagu kuat-kuat..tetapi suara aku lagi kuat dari lagu tuu..:)

3.Fobia dengan Mic..so? jangan la suruh aku nyanyi/karaoke

4.Im in love with my boyfriend like so much! i love u b!

5.Minat dalam photography,and in love with lomo cameras!!

6.I love mary jane heels..

7.suka pakai vintage tee with skinny jeans..x minat pakai dress..:)

8.Food is everything! i eat almost everything! thats why im getting fat! now only i know! :D

9.I love my name so much! its rare! Dahlia..aww..makes me smile everyday!

10.i love my family and friends so much! dont you people out there even try to hurt them! this is a warning!

anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya,dan describe tentang mereka

goshh...i pick sapa2 je la..not really wanna tag sapa2..:)