Friday, October 30, 2009

kalau aku mati hidup kembali

sesetengah benda yang kita buat kadang-kadang kita rasa macam nak patah balik..
harap kita tak lakukan benda yang kita lakukan itu..
kalau lah kita boleh buat sedemikian..
lebih bahagia hidup ini..lebih tenang hati ini..lebih senang jalani kehidupan ini..
banyak benda yang aku mahu ubah..
dia,kamu,mereka..
aku mahu ubah..
aku hanya manusia..
buat salah tak terkira..
engkau pun sama..
manusia juga..

kalau aku boleh ubah? aku akan ubah diri aku menjadi seorang yang hatinya keras..
kalau aku boleh ubah, aku nak jadi seorang yang kuat berusaha...
kalau aku boleh ubah..kau akan aku buang jauh dari mata..
kalau aku boleh ubah..aku tak kan senang memparcayai seseorang..
kalau aku boleh ubah..aku tak akan sakitkan hati orang aku sayang..
kalau aku boleh ubah..aku mesti buat yang terbaik dalam hidup aku..
tetapi sesuatu aku tak akan ubah selamanya..

aku tak akan ubah..nama aku.Dahlia Binti Mazelan
aku tak akan ubah..rasa bahagia aku bersama Taufik
aku tak akan ubah..rasa bahagia aku bersama kawan-kawan.
aku tak akan ubah..mereka yang selalu ada dalam darah aku.
aku tak kan ubah keluarga aku yang satu..
aku juga tak akan ubah pendirian aku sebagai Dahlia Mazelan..
mereka benci aku?
apa aku kisah..
aku? tetap Dahlia..
dan engkau? tolong sedar diri engkau..sebelum semuanya terlambat
dan ramai membenci..
ps: bagi sesiapa yang membaca,aku hendak beritahu aku sayang semua.
pss:kalau ada yang terasa,baguslah..ubah diri anda..

Tuesday, October 27, 2009

Thursday, October 22, 2009

mereka? aku suka..

dia?
Mohammad Noh
Idola aku sepanjang masa
*aku rasa bagai mahu pitam melihat beliau*



dia?
Bo,Amir Iqram.
aku jatuh cinta dengan suaranya dan lagu-lagunya..
Rambutnya? aku suka! :)

Wednesday, October 21, 2009

Through My Window

*Through My Window, Singer*
Yes it is Sam-Bunkface

Benda ini bukan saja heboh di Twitter saja..but Paper the star,TV3,8quickie..now i dah tahu kebenarannya! and the song really cute n catchy! :) love it!

Monday, October 19, 2009

Hujan MK tour

i
i went to Hard Rock Cafe Penang, just to watch my favorite Band perform.as all of you out there already know,HUJAN!
but when i got there, the cafe was full with humans! haha
fans of hujan..
jumpa Ashraf Latif,Alef,and Elmi, oww!! jmpa Noh jugak..and Ag..but,
tak tegur la..speechless! haha
dah x ley masuk apa lg?
jalan-jalan with Sue,Khairul and Fyzal..
masuk jejak hotel dia..
really nice! ada The Beatles nya statue.
oww.pijak pasir..wahh rindu nya!!
balik dengan perasaan hampa..
kerana tak dapat tengok Hujan..
apa2 pun..
i love Hujan babeh!
:)

Saturday, October 17, 2009

cloudy with a chance of meatballs


it is a very GROOL movie!! (Great+cool)
can i watch it one more time..
this time with 3D!!
there are no 3d at Jucso Perda
too bad! but still i went home with a great smile!
i'll bet the book are so much better!
:)

Friday, October 16, 2009

Interview UiTM Masscom

17.10.2009-Sabtu-Deepavali

pada hari tersebut, lia kena hadir ke satu interview Masscom.
wish me all the best k? i need to study hard..and i need to improve my communication skills..
goshh..give me a break..well i really hope i get through this easily..
i've been thinking to cut my hair again before the interview but..well its to late i guess..maybe after the interview..do wish me luck ok? i need it! :)
oww..this is a very short post! till next time! good bye!

Tuesday, October 13, 2009

Terima kasih 10.10.09-Goggle Fest



Semalam merupakan hari yang amat tidak dapat dilupakan,band-band yang datang perform amat la best!! terbaik!
band seperti LC,the last son,bunkface,incarnation,grey sky morning,coca D monday,plague of Happiness, and so much more..
telah berjaya hidupkan crowds
gig bermula dari pukul 2p.m dan berakhir pada pukul 11.30pm.
pada pukul 7pm hingga 8pm gig dihentikan sementara kena maghrib, dan ada lagi 5 bands belum perform..
kami(Dahlia,Nadia,Nana,Tika dan Beyla) naik limo seperti biasa,dari seberang ke pulau dan dari jetty ke tapak pesta, kami naik limo jugak..:)
di sana kami berjumpa dengan a few friends yang lama tak jumpa..
iaitu Aiza,Shazzey,Rafik,Man,Azim..dan kwn2 yang tak pernah jumpa..seperti Wan,Adam Luba..tak lupa Ezy.
ada jugak crew-crew yang sangat baik sebab pandai jaga crowd,
at first, ramai yang agak tidak ada semangat,hanya berdiri dan menikmati lagu..
tetapi setelah 2-3 band perform, keadaan berubah..
moshing bermula..kami mosh apabila lagu rancak bermula..selepas itu,geng-geng azim datang..mereka telah hidupkan suasana..
macam-macam kami buat di sana..seperti org gila jugak..:)
paling tak boley lupa ialah semasa coca D monday perform,
kami buat train beramai-ramai,dan dari belakang kami lari ke depan stage dan patah kembali ke belakang.
dan kami mosh beramai-ramai semasa *tah la sapa perform* kami agak ramai dan ramai jugak join kami selepas itu..
Peluh? jangan cerita! bju x basah sgt,tapi rambut? haha..mcm mandi..semua tanya aku,mandi ke? nak towel? haha..
pada mulanya aku dan nana ingat nak balik awal, sebab limo myb xdak nanti,kawan-kawan yang lain kereta dah penuh..
selepas break selama satu jam itu, Nana,Nadi,Tika dan Lia berada di tengah,depan stage..dekat dengan palang tuu..
ye la xnmpk apa dari belakang..so kami p depan..nasib baik crew-crew rajin mengawal..dan sporting la..
we sing along lagu bunkface,grey sky morning dan time incarnation bagi stiker, i dapat!! hehe..
thanks untuk one of the crew(tak ingat nama but his cute) and he said he nak add me kat twitter..haha.
ow..cerita pasai balik..A big HUGE Thanks Kat Adam! dia sanggup hantar kami balik seberang..
muka memang tak malu la weyy..dah la 1st time jumpa..then boleh mintak hantakan..
Thanks a lot Adam! go go Tiara! ehh..Adam ke Camelia? haha:)

akhir kata,thanks semua sebab buat kan Lia senyum lagi! :) 10.10.09 merupakan satu lagi sejarah dibuat kerana hari itu macam reunion buat Lia.
jumpa hampir kesemua kawan-kawan..kecuali Mirrul yang xjadi datang kerana hal-hal tertentu(geng xdatang)..its ok..jumpa di lain hari


Wednesday, October 07, 2009

nico digi~



sorry picture x bnyk..bateri low..duhh!

Tuesday, October 06, 2009

Adik-Beradik

Suraya and Dahlia
:)
*this picture was taken few months ago,at Morey Kampung..