Monday, November 30, 2009

Toll Guy

*aku gelak kan si toll guy*

aku tengok new moon dengan family
papa come and pick us up lepas tu
papa tak pergi..penat katanya
so on the way balik,
lalu la kat this toll
~the 50cent toll~
so papa paid RM1
and this guy suppose to give back 5o cents back
he did
but he forgets to open the gate..
because he is busy smiling at me
hahaha!!
well i smiled back of cause..
the cute face,smile..
telling me that i need too smile again..
be the old me
:)
this time, my smile is not a fake smile

Sunday, November 29, 2009

Bezanya lelaki dan perempuan

*a fake smile wont hurt*

lelaki..
mereka kata mereka simple..
tetapi sebenarnya tidak.
mereka lagi susah dijangka..
bila mereka berkata-kata, si hawa jatuh cinta..
tetapi, maksud mereka tak seperti apa yang si hawa faham.
betul?

"i love you"

bagi si hawa, "aku cinta kau"
bagi si adam, "aku sayang kau"

lelaki?
amat complicated
aku cakap kerana aku tahu
mereka cakap perempuan susah.
tak.
kami senang.
we just need love and attention.
but guys?
i don't even know apa depa nak kan..
you tell me..

*ugly truth memang best tapi apa yang dicakapkan kadang-kadang betul

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha

Hari ini bertemu lagi..
takbir raya kedengaran..
hati sebak,sayu..
lagi sekali aku rindu dia.
Moga-moga dia baik-baik di sana.
Korban kan apa sahaja, asalkan untuk yang terbaik..
moga-moga diberkati Allah SWT
:)

*Grampa? i miss u my hero :(

Wednesday, November 25, 2009

"You Are My Other Half"

setiap kali aku rasa aku boleh bernafas..aku kembali lemas
setiap kali aku rasa kuat..aku kembali lemah

aku terbaca satu blog yang buatkan aku rasa benci,cemburu,bodoh,rindu
segala perasaan di campur adukkan..

"you are my other half"

kerana ayat ini..
5 perkataan nih..
air mata tak dapat berhenti.
seperti kaca kaca jatuh ke muka bumi
aku sekarang yang tiada other half aku
aku rasa diri ini cacat..
hidup dengan satu kaki,satu tangan,satu mata,satu segalanya dan mungkin setengah selebihnya..
seperti dipotong cantik diri nih..betul2 di tengah.
tiada lebih di mana-mana.

"other half"

buat aku senyum sambil menangis.
aku rasa bodoh sekali..
malam ini yang aku rasakan aku dapat lupakan..
aku gagal lagi..
geram dengan diri..
kecewa..amat kecewa..
aku tak boleh menipu diri aku lagi..
aku yang rasa aku bahagia, berubah sedih sekelip mata..
mungkin kerana period kot..alasan aku berikan.
:)
senyuman dapat aku berikan..
ikhlas atau tak..
kau tak dapat beza.

ps: Adil cakap bila malam sebelum tidur, kita teringat mereka.

tetapi adakah mereka ingat kita? aku pasti dengan jawapannya.

sila abaikan apa yang ditulis, aku hanya ingin luahkan perasaan.

Monday, November 23, 2009

aku? tak sehat!

this is like the 7th day aku tak dapat makan..
kalau makan, end up muntah balik..
kenapa? aku tak pasti..
food poisoning kata nya..
tetapi aku hairan..selalunya food poisoning tak la sampai seminggu kan?
dah la food poisoning! Demam plak dah! pastu period pain!! 3 in 1!!!
aduhai!!! masalah betul!
all i can do now is drink!
minum la horlicks! sebab aku tak minum milo!
dah la dengan sejuk,demam,rambut pun tak shampoo brapa hari dahh..
aku almost tak dapat lihat diri dalam cermin, kerana nampak amatnya pelik.
ok..aku rasa ingin muntah lagi..bye!

Wednesday, November 18, 2009

nothing to type

video
this is taken with my lil bro HP..
not so high quality
and this is me and family
waiting for my dad.
in the car
last sunday
oww..saya ada pause sekejap kerana ada org gila datang.
aku takut dengar org gila..
oww..yeah saya buncit dan gedik.
:)

senyuman tak semestinya ikhlas

hari ini, 18hb 12 2009
aku rasa diri aku kosong.
aku tak dapat tidur lena.
setiap jam aku terjaga, terkejut.
padahal mimpi apa pun tidak..
cuma hati aku tak tenang.
jantung aku berdegup laju tanpa sebab.
aku takut jugak.
tangan aku terketar-ketar tanpa sebab.

adik ku? selamat hari lahir..ibu cakap "tak nak buat video kat iskandar?"
aku hanya diam.tak dapat berkata-kata.ibu perli aku pulak.
aku dah mintak permission kat ibu.
aku nak jumpa sue..
ibu bagi aku pergi.
tapi aku kasihan ibu pula..
kerja di restaurant banyak.
papa pun nampak penat je..
patut ke?
ermm.tak apa..mungkin nanti la..aku di penang pun tak lama..
aku masih keliru.tak dapat berfikir..
kenapa semua nih terjadi sekarang..aku rimas.aku takut.aku marah.aku sedih.aku mcm org gila sekarang.nanti tiba-tiba org dapat berita Dahlia masuk wad org gila..haha! hebat mcm dalam novel cerita aku nih..
ehh? aku merapu.sekarang aku fokus kat UiTM tu..barang yang nak dibeli semua.
ermm,sapa nak teman aku nih? tak apa..pergi je sorang.:)
medical check up lagi.
aduhai..banyak cerita!
Dahlia? kuat Dahlia!!

Monday, November 16, 2009

maaf

siapa yang baca blog aku yg aku buang kerana aku rasa aku tak patut bt demikian..
maaf sekali lagi..aku terlalu mengikit perasaan..
kepada semua? blog ini mungki akan tiada new post for a few days..atau weeks..
aku ingin berehat sebentar..
ye..aku dapat UiTM melaka..
27hb 12 2009 aku bakal berangkat!
:)
aku tahu aku need to start a new life di sana..
dengan family aku begini..
hidup aku begini..
aku perlu pergi jauh..
kakak suruh aku tinggal dengan dia..
mungkin aku akan ke sana..
mungkin..
tenang kan fikiran..
aku perlu kakak aku masa-masa bergini..
dan apa yang berlaku bagi aku adalah dugaan Allah berikan..
aku masih besyukur kerana aku masih ada bersama keluarga dah kawan-kawan aku..
nadia? dia banyak mendengar..dan nasihat.
aku mungkin tak cerita tentang masalah family aku di sini..
aku nak new life..ini maksud aku..
aku nak keluarga yg happy..
bukan sebegini.
aku dapat UiTM.dari situ aku akan mula hidup aku..
ramai salah anggap..
maaf kerana buat sebegitu..
aku tak beritahu yang betul.

Dahlia masih Dahlia yang dulu..blog ini masih akan seperti dahulu..
all i need is time..
baby steps? ermm..i nak terus lari!

Wednesday, November 11, 2009

Jalan di waktu Hujan Renyai

*ini la muka aku bila tiada perasaan,KOSONG.*

aku baru sudah keluar berjalan.
jalan di dalam hujan renyai
jalannya basah
awannya mendung
terasa angin tiup bersahaja
aku jalan tenangkan fikiran yang sedang kusut
kusut dan makin kusut
aku mahu lupakan segalanya
aku mahu hidup aku yang lama
lama tertapi terbaik bagi aku
bagusnya jikalau aku boleh hentikan masa
aku mahu segalanya berhenti
sunyi dan sepi
aku mahu perasaan itu
aku mungkin nampak bahagia.
tetapi hanya Tuhan tahu segalanya
berikan aku kekuatan,
Kerana aku tak mampu untuk hidup lagi.

Monday, November 09, 2009

This is For You

video
*Thank You*
BTW, this is like the 3rd time the vid and the audio are not seiring!
i am so so sorry..
nanti cari new webcam recording software!
:)
ps:it is like 2 hours nak upload this vid!
sbb tuu i upload jugak walaupun tak seiring!

Saturday, November 07, 2009

Kau harus Ada-Hujan



Aku suka sangat lagu ini. :)

Friday, November 06, 2009

Mereka aku Sayang!

Ok, aku mengaku aku makin terikat dengan twitter aku.
di sana aku kenal dengan ramai kawan baru..
tetapi mereka dua ini, dah jadi satu drugs untuk aku.

ini Alef
Si Kertas ku
dia suka SCM dan kuat Merajuk.
:)


ini Zatil
Yuna ku
dia pula sangat suka Hujan!
*sama la aku pun*


aku di beri nickname DD..
apa itu DD?
entah, Zatil cakap DingDong,
Alef cakap Dear Dahlia.
haha!!
aku sayang mereka walaupun tak pernah jumpa.
*oww jumpa Alef hanya 5 minit je.*

aku harap mereka sentiasa happy dengan menjadi diri sendiri
tak akan ada apa apa boleh pisah kan kita dari jadi teman twitter yg gila!!
penuh page twitter sebab kita bertiga! hahaha!!
:)

Maafkan aku

base on the tittle..
i am really sorry..
dari hujung rambut sampai ke hujung kaki..
aku tak dapat berkata apa-apa.
hanya mampu aku ucapkan adalah, maafkan aku..
*aku betul-betul rasa aku salah dan dia? patut dapat yang terbaik..*

Thursday, November 05, 2009

Aku seorang Perempuan

*gambar dia atas hanya rekaan semata-mata*

Aku Dahlia Bt Mazelan..
Aku 18 tahun
Leo Zodiac Aku..
Aku Tegas Orangnya.
Tetapi Lembut Hatinya.
Aku mungkin nampak sombong,tetapi aku peramah sebenarnya.
Aku mungkin nampak Ceria,tetapi ada masanya aku tak mahu berbicara
Aku bukan orang yang suka sibuk dengan hal orang lain.
Aku juga bukan orang yang suka marah-marah dan maki oarng tak tentu hala..
Aku sangat marah apabila orang tak faham aku.
Aku marah apabila orang sibuk tentang hal peribadi aku..
Aku sayang sangat-sangat keluarga aku dan kawan-kawan aku..
Aku kuat makan.
Aku suka Teh Ais.
aku aku aku!
*aku xtahu nak tulis apa*

Monday, November 02, 2009

*no title*

*nothing to write*

Sunday, November 01, 2009

Facts about Dahlia Mazelan

dalam Twitter, dah ada 10facts about Dahlia..just to get more closer to me..you guys should know this..
Facts About Dahlia:

1#She love to drinks Teh ais and Nescafe to0 much!

2#She loves Cats! (bukan manusia ok)

3#if she likes somebody, she won't look at that person many2 times!

4# Mempunyai mata yang Juling air! :)

5# Ada dua bontot! (satu lagi ialah Dagunya)

6# Don't drink any type of milk at all..(AT ALL)

7# Like Neon Colors so much!!

8# Love the ocean so much! but she can't swim!

9# she love the sound of the guitar.if someone can sing while playing a guitar!
she will be falling in love..true story!

10# takut akan guruh dan petir.(takut bukan main-main.)

More to come! :)