Thursday, December 24, 2009

Merry Christmas and Goodbye Penang

Esok 25hb
aku berangkat pergi tinggalkan Penang
aku ke Kuala Lumpur dan esok nya ke Melaka
hati?
sebak,sedih,terkilan
aku keliru
tinggalkan keluarga
tinggalkan kawan-kawan
tinggalkan orang tersayang
mereka semua di sini
tetapi aku tahu
aku pasti boleh
aku Dahlia Mazelan
aku kuat

tapi hati masih tak tenang
aku tak tahu kenapa
aku hanya boleh berdoa dalam solat aku
harap-harap
semuanya baik-baik
aku mahu semua tahu
aku tak akan lupa
aku tak akan
percayalah aku
aku tak tipu

*kalau boleh aku nak sedikit masa lagi di penang, boley?*

Wednesday, December 23, 2009

Chinese Guy

this is weird and cute at the same time
came a Chinese guy at my restaurant
he was selling this drinking water
oxygen drinks or something like that
then he saw me using P1.
he ask me bout P1 and i told me
then i let him talk with my mom
since i am not the boss

im back at my sit with lappy
then i overheard his conversation with my mum

Chinese guy: kalau saya mahu guna P1, boley la jumpa u punya anak?
My Mum: Haa..dia suda x juai ini P1..
Chinese Guy:* pandang aku, senyum*
Aku: *senyuk balik, with a lil bit muka pelik*

after a while
i saw him again
he walk towards me
and ask..

Chinese Guy: Apa nama boss u arr?
Aku: Mazelan.
Chinese Guy: oww..Ma Ze Lan arr?
Aku: ahaa..Mazelan..
Chinese Guy: *ingin berlalu pergi tetapi patah balik*
dan dia cakap
Chinese Guy: you bayak cantik oww..
Aku: ha? hahaah! *senyum malu2*
Chinese Guy: betul laa..cantik betul..
Aku: *terdiam sekejap. dan senyum*
Chinese Guy: barapa umur you?
Aku: i baru 18..
Chinese Guy: banyak muda lagi,muda lg..
Aku: Yea..muda lagi.*senyum*
Chinese Guy: Cantik*kemudian senyum dan pergi ke keretanya*

Tak pernah ada orang yang begitu berani cakap begitu dekat aku
sumpah terharu
Chinese Guy itu comel
ibu aku cakap dia comel gila.
minat kat hang(aku)..habis la esok mesti dia mai lagi.

Tuesday, December 22, 2009

Tak Kenal Siapa Aku

*aku pemalu sebenarnya*

Ada orang cakap dengan aku
dia kenal aku
dalam dan luar
aku hairan seketika
tak mungkin aku fikir
kerana aku juga kadang-kadang
tak kenal siapa aku
tak mungkin dia kenal aku

aku?
pemalu sebenarnya
aku?
tak bising sebenarnya
tetapi kadang-kadang
aku jadi orang lain
bising,tak pemalu
kenapa?
aku sendiri tak tahu
mungkin kerana aku
masih mencari diri yang sebenar
:)

Be Yourself Because Everyone Else Is Already Taken- Oscan Wilde

Thursday, December 17, 2009

Pada suatu ketika

*masa ini aku perasan aku artis*

dahulu aku, tak tahu apa itu apa ini
dahulu aku, suka main dan berlari
dahulu, aku tak tahu apa itu kehidupan
dahulu aku hanya seorang anak kecil yang ceria,senyum gembira
dahulu aku hanya nangis bila aku rasa sakit fizikal

banyak yang sudah berubah
aku bukan yang dahulu
aku tahu sedikit sebanyak tentang kehidupan
aku belajar dari kesilapan
aku turut rasa sakit yang bukan fizikal
dan aku belajar menjadi insan yang lebih baik setiap hari
aku masih rasa aku ada kekurangan
tetapi aku manusia
tak lari dah kesilapan
jikalau aku buat sesuatu yang salah
harap tegur-tegurkan lah aku
aku hanya manusia
tak lari dari dosa
aku mahu terus ceria,senyum, gembira
seperti dahulu

*aku rindu zaman aku muda*
:)

Wednesday, December 16, 2009

Bahasa Mata

*mata aku juling air*

jika kau dapat baca bahasa mata aku
kau akan tahu segala
semua rahsia aku
cerita aku
kau akan tahu
bahasa mata tak pernah bohong
tak pernah
walau sekali

Monday, December 14, 2009

jemu

mata tak pernah jemu berkelip
jantung tak pernah jemu berdegup
paru-paru tak pernah jemu menghirup udara
telinga tak pernah jemu mendengar
rambut tak pernah jemu tumbuh
kuku tak pernah jemu tumbuh
darah tak pernah jemu mengalir
tetapi apabila ia mula jemu?
mati

seperti cinta
jika sudah jemu
ia mati

Ps: mungkin kita tak nampak, tetapi kita dapat rasa.


Kosong

entah kenapa hari ini
aku rasa kosong
segala yang aku buat
aku rasa kosong
aku harap kan yang lebih
tetapi aku tak dapat apa-apa
kadang kadang rasa diri ini terlalu kecil
apa yang dikeluarkan dari mulut
semua tak bermakna di telinga mereka
aku?
harap kan lebih
dah pulangannya? kosong
lebih baik aku simpan hasrat ini
supaya hati ini tak kecewa atau sakit lagi
betul?
aku mungkin nampak gembira
tetapi sekarang?
aku pudar kembali
kenapa?
aku tak tahu
tolong seri kan aku semua
*lihat aku? mengharap lagi*
bodohnya diri ini

One night Karaoke (all out)

bagi sesiapa yang kenal aku
mesti jaw drop kan?
malam ini tercipta sebab aku boring
tunggu modem ibu guna
so
aku ternampak dvd karaoke 50's and 60's
aku tengok
ada lagu killing me softly
close to you and few other song yang aku boleh nyanyi
terus capai dvd n mic
aku set kan stereo

tiba-tiba adik aku masuk bilik
dia tengok aku dengan muka pelik

Iskandar: Kak Alia buat apa?
Aku: nak hilangkan boring.
Iskandar: Kak Alia suka perasan la..*terus duduk atas katil*
Aku: nak tengok ke?
Iskandar: *diam je*

aku terus tak peduli dan nyanyi
bagi aku, suara aku sedap la..
*sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri*
lepas itu lagu bee gees-staying alive
aku tengok adik aku

Aku: lets duet?
Iskandar:jom!

well that song was so super fast!
i cant catch up! huhu
bla bla bla bla bla staying alive! staying alive!
*adik aku pandai jugak catch up*
ciss

so yeah after 2 dvd
aku jadi Rihanna, Colbie, Avril, Beyonce, Carpenter, *the list go on and on*
aku hilang suara
kenapa? nyanyi macam tak ingat dunia
nasib papa tak ada rumah
kalau tak mesti dia cakap
"Dahlia nih malam2 pun bising lagi ka? Papa nak tidur la.."
:)

Sunday, December 13, 2009

Everything NEW!!

Loading~~

since i always wanted a new life.
well,in two weeks everything gonna be new for sure!
*two weeks is like 2 days for me*

i cut my hair.
well not actually CUT
but just cut 1 inch of my hair tip
since my hair HAD lots of split ends
*takut potong rambut*

so now
new hair
new Other Half
new friends
new Dahlia
but
i never gonna forget
Old Friends
old life
old me
old you
*ok dah start merapu*

ps: gonna be missing everything OLD :)

Saturday, December 12, 2009

Kawaii!!!!



comel yang amat!!
ada gaya rockstar la!

*tengok masa mula2, dia headbanging!*

Babies?

Merujuk kepada tajuk di atas
mungkin orang cakap aku gila
tetapi tidak
aku masih waras
aku sekarang Obsessed dengan Babies!
~ulang suara~
BABIES!

:)

terutama Baby Boy!
haha!
ok mungkin aku sedikit tidak waras
baru-baru ini
cousin aku datang membawa baby boy nya
*alamak*
aku dah mula cair
entah kenapa aku memang suka budak-budak
nama baby itu, Asfar.

Comel
Kecil
Sangat lembut
aku takut nak pegang
takut apa-apa terjadi
anak orang
bukan anak aku
tetapi
mak dia suh aku pegang
dia ada hal apa tah
aku pun tanpa segan dan silu
terus peluk erat baby itu

*hati aku geram mcm nak gigit2 je bdk nih*

matanya bulat
kaki nya kecil
tangannya gengam jari aku
aku pun seperti ada banyak pengalaman
dodoi kan baby
*jangan gelak*
aku ada sifat keibuan
perempuan :)

dia tidur atas aku
masa itu seperti terhenti
hanya ada aku dah dia
comel sungguh baby itu
tiba-tiba ibu nak pegang
dia terjaga
ibu pun sama la macam aku
geram kat baby-baby nih
tiba-tiba ibu aku berkata-kata

Ibu: bila la anak ibu nak bagi ibu cucu? *senyum sinis*
Aku: *muka cuak kejap* haha.Suruh la Sue kawin.
*Sue, kakak aku*
Ibu: ibu cakap kat hampa dua laa
Aku: *senyum pelik* tak sempat kot ibu, 2012 kan depa ckp nak kiamat.
*aku main-main*
terus beredar dari tempat kejadian

*ibu pernah suruh kami cari suami mat saleh*

dia ckp nanti anak mesti comel-comel
nadi bagi this blog

http://kelleyryden.com/blog/
cuteness!

Ps: aku rasa kalau orang bagi aku baby lagi pasnih, aku tak lepas dah kot


Thursday, December 10, 2009

Aku di Tag?

Lea Jamal ni tag aku
aku buat untuk dia :)

Name three ringtones you have used as your:

General Ringtone:
Soko-Shitty Day
One Buck Short- kelibat korupsi
Rihanna-Sell Me Candy
*memory card aku rosak so ini je la termampu*

Family Ringtone:
Couple-Come Back Again
*dari dlu*
*entah kenapa*

Friends Ringtone:
apa arr?? tak ingat! sama kot with General Ringtone!
*yela sama*

SMS Alert:
Passion - Lemonade (Girl Version)
Zee Avi-Kantoi
Power Ranger Tone
*kenapa? entah?*

Alarm:
Santana feat Michelle Branch- game of love
*kan aku bagi tahu, memory card aku x ley guna so yang ada ini ja*

aku tak nak tag sapa-sapa
sebab aku tahu, orang yang aku tag malas
haha!

*ps: i miss my mr.perfume la..*

Wednesday, December 09, 2009

D.O.M.E

~DOME~

tahu apa?
tempat makan dan minum itu
aku dan family aku jalan-jalan kat Queensbay
Uncle La dan Aunty Linda
Abg Erry dan Kak Ella
kami tunggu papa
*papa aku suka jalan merata-rata lepas tu dia call cakap dia tak tahu dia kat mana*

Uncle La dan adik aku berbual-bual.
aku terdengar

Uncle La: Tahu tak DOME tu maksud dia apa?
Iskandar: Tak. Apa dia Uncle?
Uncle la: Haa..D is for Dirty
Iskandar: ok.
Uncle La: O is for Old.
Iskandar: ok..M and E?
Uncle La: :)
Iskandar: oww..Dirty Old Me?
Aku: hahaha!

Uncle La popular with his jokes!
i love my Family to0 much!

Handphone?

*muka aku rimas dengan so-called handphone*

aku dah tak tahu apa kena dengan handphone aku
calar-balar
patah-patah
koyak-rabak
line?
sama kot dengan line internet aku
hati aku?
maki-maki
tapi aku tahu
sekuat mana aku maki
tetap tak ubah
dia mcm itu jugak
betul?
aku nak Blackberry!
sapa murah hati nak bagi free?
aku serious
tak main-main
:)

ps: aku tak potong pendek rambut aku, aku ikat je tuu..

Tuesday, December 08, 2009

831

tahu apa maksud dia?
831
bermaksud

~I LOVE YOU~

8-ialah bilangan huruf
3-ialah bilangan perkataan
1- ialah maksudnya

selama ini aku tak suka ily or apa2 bekaitan dgn itu
tapi num ini
aku rasa terharu
terutama 1 maksud itu
so?
831 people!

Saturday, December 05, 2009

adik aku yang rasa dirinya abang aku

*adik aku yang satu*

aku sayang adik aku
sapa yang tak tahu?
setiap pagi aku bangun tidur
aku gerak adik aku
aku cuim dahi dia, sebelum aku mandi
aku tahu adik aku sayang jugak dekat aku
cuma dia ada masalah dengan emosi
tetapi aku dan dia
walaupun saling bergusti
aku tahu
last-last
dia akan peluk aku
walau tak mintak maaf
aku tahu
Ahmad Iskandar bin Mazelan
adik aku yang aku panggil abang
:)

Thursday, December 03, 2009

New Moon -The other version-

New Moon
well everyone know that Bella, will do anything to make sure Edward is there for her.
ride the motorbike, jump down the cliff, and do stupid stuff like ride a motorbike with a stranger..
just because she wanted Edward to be there with her.
*mcm superman, always there to save his women*
back to New Moon,
Bella love Edward like so much,
and willing to do anything
ANYTHING for Edward

But Jacob?
well after using him as a replacement of Edward for a few..MONTH!
Bella and Edward are back together and poor Jacob.
The sweet,hot,cute Jacob..
he loves Bella..but Bella? using him like that? how stupid are you Bella.
but love is blind right?
so i cant comment about that..

But the Other version i was talking about is this one,
Bella decided to choose Jacob.
whatever happens,
She gonna choose Jacob
because Edward,
hurt her so deep.
left her hopeless,
weak,
cant eat,
sleep,
or even think.
so now..
Bella? dont even think about Edward!
Jacob is all Bella need..
:)