Thursday, May 27, 2010

Kiss me, I'll shut up.


*this is how i look when im all bored up with my life*
something bad, real bad happen.
i don't know how to fix it
but i will try
I'm Dahlia Mazelan.
complicated? that's me!
well.
*Hugs and Kisses*
from me, your lil Monster.

Sunday, May 23, 2010

Pecah kaca, Pecah gelas?

kejadian pelik berlaku pada petang sabtu 22hb may 2010
*situasi*
di kedai makan SUGAQ
-
Tempat Basuh Pinggan Mangkuk tak lupa gelas,piring dan sudu garfu.
Melibatkan beberapa pekedai di SUGAQ dan sekitar SUGAQ

Ibu: Dahlia? nanti tolong basuh gelas-gelas nih, ibu dah sabun, Dahlia bilas ja.
Aku: OK.*segera bangun dari tempat duduk (tangga), dan ke sink untuk buat keja*
telinga aku ada earphone, tapi tangan begerak laju membilas gelas-gelas

semasa ingin letak satu gelas yg dah bilas di rak,
*BOOM*
*maaf aku tak tahu nak eja bunyi pecah gelas mcm mana*

tak, bukan jatuh.gelas itu masih aku pegang. ada lagi kat tangan aku.
yang pelik nya tiba-tiba gelas tu meletup, pecah, berkecai seperti ais pecah.
Hancur!
aku terkejut, muka aku jangan cakap la.
mcm ni>> :O
sumpah aku terkejut,keliru.
tangan aku penuh kaca, nasib tak luka.
aku masih dalam state of shocked, ibu lari ke arah aku dengan muka hairan
begitu juga adik Simon,
*sorry i dont know your name*

Ibu: What happen?!
Aku: i dont know, the gelas tiba-tiba meletup!
Adik Simon: haaa..itu sebab ar, gelas itu sejuk,
u letak sini dia jadi tiba-tiba panas maa.
itu pasai la dia meletup.sana pun ada jadi jugak
*tunjuk kedai soya bean bapak dia*


<maaf, Adik Simon ini adalah cina yang jual air soya bean tepi SUGAQ,
tersedap di Malaysia! sumpah tak tipu!>


*sempat promote*

Aku: tapi macam mana?
Muka aku masih mcm ne >>
:O
Ibu: Tangan ada Kaca lagi.
aku cepat-cepat buang kaca itu dalam sink,
tindakan tanpa berfikir yang agak bodoh kerana nanti kaca tu lagi la susah nak buang,
sebab dah campur dengan air.
Adik Simon masih menerang kan bagai mana gelas itu meletup,
kali ini dengan lebih detail, guna hukum fizik
Aku pula dengar tak dengan kerana masih dalam state of shocked
gelas meletup kuat, hancur seperti ada org tembak gelas itu dari jauh.

Tauke Soya Bean: Ayoo, apa lu sebok-sebok sana, sini ada customer.(cakap kat adik Simon)

Adik Simon dengan muka comelnya, senyum-senyum beredar.
Penjual kuih berdekatan juga menceritakan history tentang gelas yang pecah tiba-tiba.
oww, rupanya kejadian tadi itu bukan yang pertama kalinya, dulu pun pernah jadi tetapi gelas itu tak berada di tangan sapa-sapa

Penjual Kuih: tangan Dahlia panas, pegang gelas sejuk, pasai tu la kot.
Ibu: Dahlia? you're too HOT la..
*kemudian ibu gelak-gelak*

Aku: *gelak sama* its not my fault im too HOT.
*terus gelak mcm orang gila*
tangan aku masih mengigil,terkejut, tapi aku pura-pura cool. :)

*ps: SUGAQ adalah nama kedai papa aku :)

*AMARAN: JANGAN PANASKAN GELAS YANG SEJUK,
NANTI MELETUP, KONSEP FIZIK!*


Friday, May 21, 2010

Dia Tanya, Aku Jawab

Mahluk Allah tanya kepada aku>>
semua orang berlagak tahu tentang cinta tapi apa itu cinta?
*aku baru tanya kawan aku tadi. try jawab.

ini aku jawab>>>
cinta? its a feeling. everything in one.benda yg tak nampak tapi rasa.
tak sentiasa indah tapi kita perlukan nya. melibatkan hati dan perasaan.
bukan main2. tak mungkin dapat hilang. tetapi mungkin pudar.
sweet tapi sakit kadang2..
*aku bebel*

dia tanya lagi>>
betul itu yang aku kata kan pada semua. kawan aku kata cinta itu Buta,dadah,ubat tahan sakit,paracetamol,aerosol. kalau itu jawapan engkau.
kenapa masih ada yang berpisah.
itu lagi perit daripada bergaduh bukan.

aku jawab>>
yg berpisah itu smua tak cinta sebenarnya..
hanya sayang..cinta itu belum lagi..

Thursday, May 20, 2010

Pura-Pura

*looking for a hope somewhere*

tak perlu lagi berpura-pura
tak perlu
aku tahu aku siapa
aku tahu mana aku berdiri
tak perlu kau berpura-pura
beritahu aku yang sebenar
aku bukan bodoh
aku masih wujud
sedar
tak
aku tak mati lagi
aku hanya memberitahu
kau tak perlu berpura-pura
kerana aku tidak
tetapi aku dah sedar sesuatu
terimakasih
aku sedar sebelum terlambat

*ps: lagu airplanes sedap didengar kan?

Wednesday, May 19, 2010

Im Dead

Dunia Terlalu Kejam
aku mati

Monday, May 17, 2010

how about...

since i got really nothing to do
how about i bake something!
*what to bake?*
i wonder~

Sunday, May 16, 2010

lama-lama

terbaca sesuatu sebentar tadi,
dia.
buat aku keliru lagi
sampai bila?
jangan tunggu lama-lama
nanti lama-lama.
......................................
*anda mahu sambung atau aku?*

i know what i want

do you ever felt betrayed with the one you loved?
he or she just stab you right on your heart
and all you can do is cry
---------------------------------------------------------------------------------
i felt that
a few times actually
hurts me the most when they acted like nothing happen
and they can smile like they are so happy
i know now
i know what i want
i know how am i gonna get it
but sorry
not one of them involving you
because you are just a speck of dust on top of my world
*fuhhhh*
flying away~~

ps: watch me!

i know what i need!

all i need is
my family
myself
my home
and
my friends
tq all
im back baby!

*get a grip?*
i don't need that anymore
:)

Saturday, May 15, 2010

Airplanes


"Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now"

~this is deep~

Nak Pulau!!

AIZA,MAN,RAFIK,AZIM,
AND
sapa-sapa ja yang mahu join

aku nak pergi pulau
mandi laut
main pasir
jom!
betul-betul rindu
:)

Wednesday, May 12, 2010

im happy when.....

Shopping
Facebooking
Blogging
YM-ing
Karaoke-ing
Singing
Dancing
Holding a baby
Out on a Date
Going to a Gig
Sleeping
Bathing
Shampoo my Hair
Cut my hair
put nail polish
Drinking Nescafe
Eating Chocolates
Online-ing
and i am very Happy when im Loving someone
:)

Keputusan

*put on a smiley face*
i know i have made the right decision

maaf.jikalau apa yang aku lakukan ini akan menyakiti sesiapa
mungkin aku bukan lagi orang yang menjaga hati orang lain sebelum diri sendiri
penat
semua aku buat, orang tak nampak
sekarang ini la dia,
keputusan aku
tiada sesiapa boleh menukarkan itu
maaf lagi sekali
tetapi
lihat aku
semakin hari, terukir senyuman di bibir
mungkin hari ini merupakan hari aku dapat senyum
esok?
aku mahu ketawa
aku mahu jadi Dahlia yang dulu
ceria


Saturday, May 08, 2010

End of Sem 1

*last pic taken in my so called rumah*
yeah!
end of sem 1
watch out people!
im gonna get crazy!
Penang!!
im coming home!
:)